Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Εμπρισμοί . . . Πράσινη Ανάπτυξη

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η κατάσταση της χώρας έχει αλλάξει ριζικά. Βλέπουμε λοιπόν την διαρκή επιβολή όλο και πιο βάρβαρων μέτρων, τα χαράτσια που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε, την αδυναμία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην εξουσία, καταπνίγοντας τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις του λαού, καταστέλλοντάς τες με τον πιο άγριο τρόπο και κάνοντας βεβιασμένες και εκβιαστικές κινήσεις (όπως το δημοψήφισμα), οι οποίες οδήγησαν στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη συμπίεση των χαμηλώτερων κοινωνικών στρωμάτων που έχει ποτέ σημειωθεί, ενώ από την άλλη μεριά κερδισμένοι βγαίνουν οι δανειστές και όσοι βρίσκονται ψηλά στην κεφαλαιοκρατική πυραμίδα.
Έτσι, με τα καινούρια δεδομένα αναγκάζεται κι η εκκλησία να μπεί στο επιχειρηματικό παιχνίδι, με πρώτη κίνηση την υπόθεση των φωτοβολταϊκών στην Πεντέλη. Συγκεκριμένα, έκταση 3.500 στρεμμάτων στο Πεντελικό βουνό σκοπεύει να τη νοικιάσει σε ιδιωτική εταιρία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκου πάρκου. Αυθαίρετα επικαλείται την ιδιοκτησία του βουνού, ξεκινάει μια επιχειρηματική δράση προφανώς και χωρίς αυταπάτες προς ώφελός της, σε έναν τόπο που έχει κατακαεί, εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που θα αποτελέσει ταφόπλακα για την οικολογική επανάκαμψη του βουνού και μάλιστα φέρνοντας ως πρόσχημα- με περισσό θράσος- ότι θα κάνει δεντροφύτευση σε έκταση του βουνού με αντάλλαγμα τα εκατομύρια που θα βγάλει από το ξεπούλημα της φύσης. Στα προσχήματα έρχεται να προστεθεί και το ότι θα προσφέρει θέσεις εργασίας και επιχειρηματική ανάπτυξη στη χώρα.
Για εμάς όλα αυτά θυμίζουν την τακτική της κυβέρνησης που επικαλλούμενη το κοινωνικό ώφελος προβαίνει στην πιο αντιλαϊκη πολιτική των τελευταίων χρόνων. Για εμάς το βουνό ανήκει μόνο στο λαό και κανένα φιλολαϊκό προφίλ της εκκλησίας και της τοπικής εξουσίας δεν θα μας πείσει πως θα υπάρξει κάποιο πραγματικό ώφελος για το λαό από αυτή την κίνηση. Στην πραγματικότητα η εκκλησία συντάσσεται πλήρως με την πολιτική που λέει οτι ξεπουλάμε κάθε κοινωνικό αγαθό και δημόσια περιουσία στο βωμό της επιχειρηματικής ανάκαμψης, όπως συμβαίνει και με το ελληνικό που ξεπουλιέται στους εμίρηδες του Κατάρ και την Κεραταία για την δημιουργία ΧΥΤΑ που θα εκμεταλεύεται ο Μπόμπολας.
Ως κάτοικοι της περιοχής το μόνο που επιτρέπουμε είναι η δεντροφύτευση του βουνού και καμία εμπορευματοποίησή του. Θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου και σε κάθε κατασταλτικό μηχανισμό που θα την επιβάλλει. Είμαστε σίγουροι πως σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλουν και τα ΜΜΕ, σιγοντάροντας τα σχέδια της εκκλησίας και των επιχειρήσεων.
Τέλος για εμάς η παραγωγή ενέργειας πρέπει να γίνεται μόνο προς ώφελος του λαού και χωρίς καμία οικολογική επιβάρυνση.
Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου Πεντέλης στην λαϊκή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεντέλης. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πρωτού να είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου