Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΣΤΑΧΤΕΣ" ΤΗΣ...

Κατανοώντας τα προβλήματα της κοινωνίας σε τοπικό και γενικό επίπεδο, πήραμε την πρωτοβουλία ως κάτοικοι της Νέας Πεντέλης να δημιουργήσουμε μια τοπική κίνηση· ανεξάρτητη από τους υπάρχοντες κομματικούς φορείς με σκοπό τη βελτίωση του τόπου μας. Λειτουργούμε συλλογικά διότι πιστεύουμε ότι η επίλυση των προβλημάτων δεν επέρχεται μέσω στείρων γραφειοκρατικών διαδικασιών και αντιπροσώπων, αλλά με τη μαζική δράση και παρέμβαση των ίδιων των πολιτών. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους δεν αρκούνται σε κούφιες υποσχέσεις των 'λίγων', και θέλουν κάθε διαφορετική φωνή να έχει λόγο στα ζητήματα που τους αφορούν.

Όσον αφορά τον τόπο μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που πλήττουν περισσότερο ή λιγότερο καθέναν από μας. Επανειλημμένως έχουμε ζήσει δυσάρεστες καταστάσεις λόγω ελλιπούς πρόληψης των αρμόδιων φορέων για την αποφυγή των πυρκαγιών, χωρίς να ξεχνάμε την ανεπάρκεια σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, που κατέληξε σε ολοκληρωτική καταστροφή του δάσους. Ως "λύση" στα παραπάνω, ο δήμος θεώρησε σκόπιμο να σπαταλήσει υπέρογκα χρηματικά ποσά σε άλλου είδους έργα και δύο χρόνια μετά η ασφάλεια του δάσους μας παραμένει από ελάχιστη έως μηδαμινή. Αναμενόμενη ήταν η εμφάνιση πληθώρας αυθαιρέτων, χωρίς καμία ποινική δίωξη στους καταπατητές. Από την άλλη όμως, λίγο καιρό πριν πρόσφυγες Κούρδοι καταγγέλθηκαν και εκδιώχθηκαν από τον 'τοπικό άρχοντα' Δημήτρη Στεργίου για παράνομη κατασκευή παράγκας και καταπάτηση δασικής έκτασης.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Τα υψηλά δημοτικά τέλη δεν αντιστοιχούν με τις παροχές του δήμου όσον αφορά τα ζητήματα του σχολείου (έλλειψη πετρελαίου), τα μέσα μαζικής μεταφοράς (κατάργηση δημοτικής συγκοινωνίας, αραιά δρομολόγια ΟΑΣΑ), τη συσσώρευση απορριμάτων στο βουνό καθώς και την αμφιλεγόμενα σωστή διεξαγωγή της ανακύκλωσης (έχοντας πολλοί από μας γίνει μάρτυρες της συγκομιδής των κοινών σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών σε κοινά απορριμματοφόρα).

Τα προαναφερθέντα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν μέσω του σχεδίου 'Καλλικράτης' καθώς η χρηματοδότηση των δήμων θα εξαρτάται αποκλειστικά από την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι από το κράτος, πράγμα που σημαίνει φτωχότερος δήμος, λιγότερες παροχές. Σε συνδυασμό με την καταφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει παρθεί μια σειρά σκληρών μέτρων στους τομείς της εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μείωση των μισθών, απολύσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης που οδηγούν στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας), της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης (μείωση των συντάξεων,αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης). Λιτότητα επιβάλλεται σύμφωνα με τις γραμμές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με στόχο την ιδιωτικοποίησή της και την εντατικοποίηση των ρυθμών σπουδών μαθητών και φοιτητών. Όλα αυτά αποτελούν απόρροια της διεθνούς οικονομικής κρίσης που ο καθένας από μας βιώνει καθημερινά.

Εμείς, σε όλα αυτά που μας πλήττουν, απαντάμε συλλογικά χωρίς να λαμβάνουμε υπ΄ όψιν μας την κατευθυνόμενη πληροφόρηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που στόχο έχουν τη χειραγώγηση του κόσμου αφήνοντάς τον ανενεργό και απαθή μπροστά στην επίθεση που εξαπολύεται εναντίον του.Όσο και αν προσπαθούν να μας κρατήσουν με τα μάτια κλειστά εμείς θα μένουμε ξάγρυπνοι,θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα του τόπου και θα παλεύουμε για την λύση τους.


Ως τοπικό σχήμα απαιτούμε:
  • Αναδάσωση του Πεντελικού Όρους, ενίσχυση της προστασίας του και ανάδειξη του φυσικού πλούτου του.
  • Δίωξη εναντίον της οποιασδήποτε καταπάτησης των δασικών εκτάσεων
  • Οικονομική διαφάνεια του δήμου μας.
  • Αξιοπρεπείς κοινωνικές παροχές για όλους τους δημότες.
  • Καμία επίθεση ενάντια στου Κούρδους πρόσφυγες και οικονομική στήριξή τους από το δήμο.
Ενάντια στο σχέδιο "Καλλικράτης" και στην υπονόμευση του δήμου μας μέσω αυτού, στις επιταγές του μνημονίου και της ΕΕ, μαχόμαστε και σας καλούμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου