Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Δημιουργίας Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο βουνό της Πεντέλης

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την πιο άγρια περίοδο λιτότητας που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία χαρακτηρίζεται από την όλο και μεγαλύτερη οικονομική λεηλασία των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού αγαθού αλλά και της δημόσιας περιουσίας. Αυτή η πολιτική έρχεται πλέον να πλήξει και την περιοχή μας, με την παραχώρηση από την Μονή Πεντέλης 3.500 στρεμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία για την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.
Σε αυτό λοιπόν τον τόπο, που έχει επανειλημμένα κατακαεί από τις εμπρηστικές επιθέσεις, σκοπεύουν να εγκαταστήσουν και αυτό το δαιδαλώδες φωτοβολταϊκό πάρκο που θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για την οικολογική επανάκαμψη του βουνού.
Ακόμη, το εγχείρημα αυτό είναι οικονομικά και οικολογικά ασύμφορο: Οικολογικά γιατί το ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα θα είναι αρνητικό, διότι το διοξείδιο του άνθρακα που θα καταναλωθεί για την παραγωγή και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών υπερβαίνει το ποσό του διοξειδίου του άνθρακα που θα εξοικονομηθεί. Το διοξείδιο του άνθρακα που θα απορροφούν 3.500 στρέμματα δάσους, υπερβαίνει κατά πολύ το διοξείδιο του άνθρακα που θα εξοικονομηθεί από τα φωτοβολταϊκά. Είναι επιπλέον και οικονομικά ασύμφορο γιατί 40 m² φωτοβολταϊκά ισοδυναμούν με 1 ηλιακό θερμοσίφωνα.
Εμείς ως κάτοικοι του Δήμου Πεντέλης απαντάμε πως επιχειρήματα όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ή η δεντροφύτευση κάποιων εκτάσεων του βουνού από την Μονή, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά στάχτη στα μάτια των κατοίκων της περιοχής. Εξαιρετικά προκλητική είναι και η στάση της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Στεργίου, που συντάσσεται με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
Τέλος, το λεκανοπέδιο είναι ήδη υπερφορτωμένο και λόγο αυτού είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε απόπειρα επέκτασης του σχεδίου πόλης αλλά και αλλαγής χρήσης της έκτασης του βουνού της Πεντέλης. Ως κάτοικοι αυτού του τόπου θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου, που μόνο καταστροφική επίπτωση θα έχει για το βουνό και που κανένα όφελος δεν θα επιφέρει για την τοπική κοινωνία.


ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝπορεία ενάντια στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου
 Κυριακή 18/3, 9.30 πμ προσυγκέντρωση πλατεία Ν. Πεντέλης, πορεία στην Μονή Πεντέλης.

ανοιχτή λαϊκή συνέλευση
Κυριακή 18/3, 6 μμ Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Πεντέλης, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

http://laikisinelefsipentelis.blogspot.com /
 protoboulia-katikon-pentelis@googlegroups.com
τηλ. 6980648802
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Κατοίκων Μελισσίων-Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου