Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ


Τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και έναμιση χρόνο μετά την ένταξη της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό τις επιταγές της τρόικας και της Ε.Ε., προχωράει σε μια όλο και πιο βάρβαρη πολιτική εις βάρος των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Με την ψήφιση και εφαρμογή τόσο των μνημονίων, όσο  και του μεσοπρόθεσμου, προβαίνει  διαρκώς σε όλο και πιο σκληρά μέτρα και αναδιαρθρώσεις σε όλους τους τομείς (εργασία, ασφάλιση,  συγκοινωνίες, ΔΕΚΟ, εκποίηση του δημόσιου πλούτου, εκπαίδευση).  Η συνεχής μειώση του εισοδήματος της πλειψηφίας των κοινωνικών στρωμάτων (μισθοί, επιδόματα, συντάξεις), τα δυσβάστακτα πλαίσια στα οποία διαμορφώνεται η αγορά εργασίας, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ανασφάλεια και τα εντεινόμενα κύματα απολύσεων είναι λίγα μόνο παραδείγματα από την πολιτική της δήθεν «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης και τη μείωση του δημόσιου ελλείματος.

Ωστόσο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της κυβέρνησης στο λαό «να θυσιαστεί για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας»,  η αναμενόμενη ανάκαμψη φαντάζει ανέφικτη, υπό το πρίσμα αφ’ενός της συνεχούς εξαθλίωσης των όρων διαβίωσης, και αφ’ετέρου των εκβιασμών των δανειστών μας. Παρόλη την προσπάθεια να καλλιεργηθεί μέσω των ΜΜΕ ένα κλίμα τρομοκρατίας  για να αμβλυνθεί η κοινωνική αγανάκτηση, ο ασφυκτικός κλοιός στον οποίο βρίσκεται ο ελληνικός λαός οδήγησε αναπόφευκτα σε μια έξαρση αυτής της λαϊκής δυσαρέσκειας, η οποία εκδηλώνεται, τόσο με τις απεργίες και τις μαζικές κινητοποιήσεις, όσο και με την εμφάνιση μιας νέας μορφής πάλης: του κινήματος των πλατειών. Αν και το «κίνημα των αγανακτισμένων» συγκροτήθηκε αρχικά από ανθρώπους ανομοιογενών κοινωνικών χαρακτηριστικών, με την πάροδο του χρόνου άρχισε να εξαπλώνεται και να εμπλέκεται σε διαδικασίες πολιτικής ζύμωσης για την αναβάθμιση του πολιτικού περιεχομένου με κατάληξη σε συλλογικές αποφάσεις-δράσεις. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να το καταστείλει, λόγω της επικινδυνότητας που αυτό εμφάνισε, η πίστη τόσο στη συλλογική δύναμη όσο και στην αναγκαιότητα αμφισβήτησης του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος το κράτησε ζωντανό.

Η βάση λειτουργίας του κινήματος αυτού είναι οι λαϊκές συνελεύσεις. Η λαϊκή συνέλευση αποτελεί μία αμεσοδημοκρατική διαδικασία με αποφασιστικό χαρακτήρα, όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει, να εκφράσει την άποψή του και να συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων για περαιτέρω δράσεις και κινητοποιήσεις. Το χρονικό του κινήματος των πλατειών, που πήρε δυναμικά χαρακτηριστικά μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις, έχει δείξει ότι ο κόσμος δε συναινεί στις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα πάνω για αυτόν χωρίς αυτόν και ότι έχει έρθει πια η ώρα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να διεκδικήσει ο ίδιος τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

Ως δημότες Πεντέλης, ας δείξουμε ότι δεν μένουμε απαθείς
απέναντι σε όσα πλήττουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον μας.
 Ήρθε η ώρα και για μας να απαντήσουμε συλλογικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στην πλατεία της Νέας Πεντέλης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

akapneaspentelis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου